Červen 2010

It's here! n_n

30. června 2010 v 13:40 | danieℓqa |  Oznámenia a kecy
Moka icon
Chachacháá, som taká šťastná ^^  (ten avatar z Rosario+Vampire.. na ten som len tak náhodou natrafila a aj keď je to už dávno čo som na tomto anime bola závislá, používam ho v tomto článku :D)
Pokiaľ ide o vysvedčenie, to už mám dávno za sebou, samozrejme :P Aj zo školy aj z výtvarnej.. a z počítačovej grafiky (kto nevie, chodím na výtvarnú a na grafiku do umeleckej školy, teda ešte okrem normálnej školy..) :). A ako som dopadla? V škole samé jednotky a dve dvojky.. Ale som veľmi spokojná :P. Z výtvajnej tiež samé jednotky (kresba, maľba, grafika, dekoratívne činnosti, modelovanie a práca s materiálom). Vlastne z výtvarnej dáva učiteľ každému samé jednotky, takže je to jedno :). Podstatné ale je, že sa už konečne začínajú prázdniny. Myslela som si, že mi bude zase smutno za školou (ako ten nepochopiteľný minulý rok), ale napokon, keď som si spomenula na tie chvíle plné nenávisti a pocitov nespravodlivosti za celý škol. rok, hneď ma to odradilo a teraz by som najradšej tancovala na streche :D Dúfam, že to moc nepreženiem..

A teraz ešte jeden oznam.. Keď budem mať cez prázdniny čas, chcem spustiť operáciu "Preber sa a daj anime ešte jednu šancu". Čo to znamená? No skrátka v tejto chvíli ma anime vážne moc neberie, ale bol to práve tento avatar, vďaka ktorému som si spomenula na všetky tie úžasné zážitky. Na moju naozaj veľkú DN mániu, spoločne s kamošmi. Na moju R+V mániu. Alebo čo tak Nyan Koi!, K-on!, či dokonca Pokémon? :P Tak som sa rozhodla dať anime ešte jednu šancu a uvidíme. Tak zatiaľ sa majte, sayo! :)

your ...
danieℓqa ♥


Colorka+retouch v jednom

26. června 2010 v 13:18 | danieℓqa |  Colorizácia
Ani neviem kde to mám zaradiť.. tak asi do coloriek :)
Pôvodný pict by ByLaauraa.


Soba

21. června 2010 v 14:06 | danieℓqa |  Japonsko - tradičné jedlá

Soba (そば, 荞麦) je typ tenkých japonských rezancov z pohánkovej múky. Podávajú sa buď chladené s omáčkou alebo ako hurúci vývar (ako rezancová polievka). Podobné sobe sú aj rezance udon, ktoré sú hrubšie. Trvá 3 mesiace, kým je pestovaná pohánka pripravená na zber a tak môže byť zozbieraná len 4-krát do roka, hlavne na jar, v lete a na jeseň.
V Japonsku sa pohánka pestuje najmä na ostrove Hokkaido. Soba z novo zozbieranej múky sa nazýva "Shin-soba". Je sladšia ako normálna soba.
V Japonsku sa soba rezance podávajú najmä v rýchlych občerstveniach a na staniciach, ale aj v exkluzívnych a drahých reštauráciách. Na trhoch sa dajú kúpiť sušené rezance alebo instantný vývar, aby bolo jedlo ľahké na prípravu. Soba je tiež bohatá na tiamín (vitamín B).
Soba sa zvyčajne jedáva s paličkami. V Japonsku sa považuje sa prijateľné, keď rezance hlučne "srkáte".

Studená soba sa často podáva na bambusovom site, nazývanom zaru. Podáva sa s kúskami nori a s omáčkou soba tsuyu no boku. Chladenú sobu rozdeľujeme na - Mori soba, Zaru soba a Hiyashi soba.

Teplá soba je vlastne rezancová polievka v miske s horúcou tsuyu omáčkou. Poznáme niekoľko druhov tejto soby - Kake soba, Kitsune soba, Soki soba, Tanuki soba, Tempura soba, Tsukimi soba, Tororo soba, Wakame soba, Soba-yu, Nameko soba, Sansai soba, Kamonanban, Nishin soba.

01

Tempura

21. června 2010 v 13:14 | danieℓqa |  Japonsko - tradičné jedlá

Tempura (天麩羅, 天ぷら) je populárny japonský pokrm portugalského pôvodu z morských plodov a zeleniny, ktoré sú obalené a vyprážané v jemnom cestíčku.
Ľahké cesto je zhotovené zo studenej vody (niekedy sa používa aj perlivá), pšeničnej múky, vajec, sódy alebo prášku do pečiva, zo soli, oleja a môže sa pridať aj korenie. Je tradične zhotovené v malých dávkach. Do cesta sa zvyčajne pridáva ľad alebo sa umiestni do väčšej misky s ľadom, aby zostalo chladné a pevné.
Tenké plátky alebo prúžky zeleniny a morských plodov sa obalia v cestíčku a vyprážajú sa na rozpálenom oleji (tradične sezamovom) do zlatista a do chrumkava.

Najčastejšie používané suroviny:
morské plody - krevety, chobotnice, mušle, morské úhory, ayu (sladká ryba), kraby a rôzne druhy rýb
zelenina - paprika, kabocha (jap. tekvica), baklažán, mrkva, fazuľové struky, yam (sladké zemiaky), renkon (lotusový koreň), shiitake huby, bambusové výhonky a okra

V Japonsku sa reštaurácia, špecializujúca sa na tempuru nazýva tempura-ya. Reštaurácie sa pohybujú od lacných fast-foodov až k 5-hviezdičkovým reštauráciám. Tempura je rozšírená aj v mnohých krajinách mimo Japonska a takisto sa všade inak podáva. V iných krajinách používajú na tempuru napr. brokolicu, cuketu či špargľu. Ďalšie nezvyčajné prísady môžu byť plátky nori (morské riasy, ktoré sa používajú pri sushi), banány a iné ovocie..

01

Čo o mne ešte neviete :)

21. června 2010 v 12:38 | danieℓqa |  Oznámenia a kecy
© danielqa283.blog.cz
~ Základné informácie:
Meno: Daniela
Prezívka: najčastejšie danielqa, dadi :)
Bydlisko: Martin, Svk
Vek: 13 :)
Znamenie: býk, v čínskom kalendári byvol..

~ Ako vyzerám?
Farba vlasov: svetlo hnedá, miestami až plavá
Farba očí: gaštanovo hnedá
Váha: cca 50 kg, priemerná postava
Výška: 163 cm

Smrť - téma týždňa

21. června 2010 v 8:09 | danieℓqa |  Oznámenia a kecy
Tak a konečne sa mi podarilo napísať článok na tému týždňa :)
Áno je síce 7:42, ale ja si to môžem dovoliť, keďže nejdem do (fcking) školy :P
--------

,,Smrť je koncom života, zánikom všetkých živých funkcií. Je definovaná rôznymi spôsobmi. Smrť človeka je ukončenie komunikácie medzi  psychikou a organizmom..." - môžeme si prečítať na Wikipédii.

A môj názor?

Smrť. Nedokážem do nej nahliadnuť, nedokážem ju pochopiť, predstava o nej ma desí, občas ju nenávidím a niekedy by som ju najradšej niekomu priala. Je to súčasť života, s ktorou musíme žiť a rátať. Niekedy rozmýšľam nad tým, či je smrť vyčerpateľná a či raz aj ona môže pominúť..
Jedno obdobie ma veľmi zaujímala klinická smrť (kóma). Spája sa s ňou množstvo príbehov o ľuďoch, ktorý si ju na vlastnej koži prežili. Klinická smrť sa definuje ako zástava životne dôležitých funkcií organizmu (dýchania alebo činnosti srdca), pri čom ešte nedochádza k závratnému poškodeniu mozgového tkaniva. Určite by som ju nechcela prežiť, jedine ak so zárukou že by som to prežila.
So smrťou sa spája množstvo iných pojmov. Napr. posmrtný život, či duchovia. Ešte pred nejakým časom som sa vôbec nezaoberala niečím podobným ako sú duchovia atď. Ale musím sa priznať, jedno obdobie ma to dosť chytilo a doteraz na nich verím. Síce som ešte žiadneho nevidela (ak nepočítam Caspera, samozrejme :)), ale chcela by som.

,,Smrť sa nás netýka, pretože pokiaľ sme tu my, nie je tu smrť, a keď príde smrť, nie sme tu my." - Epikuros

Avatars - fruits and donuts <3

14. června 2010 v 17:56 | danieℓqa |  Avatary
Ten posledný proste nemá chybu :)

© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz














made in PFS X and PS ♥
Copy only with source!

Avatars - mix

13. června 2010 v 15:45 | danieℓqa |  Avatary
Tak toto sú tie sľúbené avatary..
Najviac sa mi páči 2., 3., 4. a posledný :)

© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz
© danielqa283.blog.cz














made in PFS X and PS ♥
Copy only with source!

Nič sa nedeje :)

13. června 2010 v 15:37 | danieℓqa |  Oznámenia a kecy
© danielqa283.blog.cz
Už tu zazneli nejaké komenty ohľadom toho, čo sa so mnou deje. Dobre, pár týždňov to tu vyzeralo tak, že už nežijem alebo že som na vás zabudla.. Ale nie, bol to len normálny, štandardný postup riešenia mojej situácie a tým myslím, že som si chcela nachvíľku od tohto všetkého oddýchnuť :)
Pravdou je, že som tu chcela isté obdobie skončiť, ale myslím, že by som sa aj tak k blogu vrátila.. Takže konečné znenie: Momentálne sa nechystám končiť. Nebudú tu síce padať rekordy v počte článkov za deň, no jedno vám môžem sľúbiť - keď sa niekedy rozhodnem skončiť s blogom, určite to nebude len tak a určite vám dám vedieť :)
Dúfam, že mám ešte všetky SB-čka po hromade a nikto si ma nevymazal..  Dnes sem ešte hodím nejaké avatary a potom sa musím učiť -_-"
Sayo!